Pietarin kaupunkikierros & Pietarhovi

7,5 h
120 € / aikuinen, 60 € / lapsi 7-12 v

Pietarhovi on ylellinen ja kauniisti säilytetty keisarillinen tila, jonka Pietari Suuri perusti vuonna 1710. Pietarhovi on perustettu Suomenlahden rannikolle. Se koostuu monesta koristellusta palatsista sekä monista kauniista puistoista patsaineen ja suihkulähteineen. Pietarhovia on usein kutsuttu ”Venäjän Versaillesiksi”. Suuri keisarillinen palatsi on keskeisessä roolissa sekä ylemmässä että alemmassa puistossa. Alkuperäistä linnaa rakennettiin Pietari Suurelle vuodesta 1714 vuoteen 1725. Barokkitaiteilija Bartholomeo Rastrelli uudelleenrakennutti palatsin myöhemmin (Rastrelli on myös Pietarin keskustassa sijaitsevan Talvipalatsin arkkitehti).  Toisen maailmansodan aikana koko Pietarhovi oli miehitetty ja kaikki sen rakennukset ja suihkulähteet käytännössä tuhoutuivat, joten Pietarhovin palauttaminen takaisin loistokkuuteensa vei useita vuosia.

Suuri kaskadi virtaa palatsin alta Itämerelle ja muodostaa yhden maailman suurimmista suihkulähderakennelmista. Isoimmasta kultapatsaalla koristellusta suihkulähteestä vesi virtaa kanavapuiston läpi laiturille, jolle alukset ja lentoalukset rantautuvat. Eri puolilla puistoa on monia suihkulähteitä ja paviljonkeja. Rauhallisessa osassa Alexandria-puistoa vierailijat voivat kävellä hyvin säilyneessä mökkipalatsissa (Cottage Palace). Ylempi barokkityylinen puutarha on itsessään suhteellisen muodollinen ja eristää ison palatsin moottoritietä. Pietarhovi on saanut nimensä saksankielen "Pietarin pihasta" tai "Pietarin kodista". Kesäisin lentoalukset ovat näyttävin ja mukavin tapa kulkea Pietarhoviin.

Vierailusi sisältää opastetun kierroksen 300 hehtaarin puistossa sekä puutarhassa. Grand Cascade, jota pidetään retken kohokohtana, koostuu kolmesta vesiputouksesta, 64 suihkulähteestä sekä 37 kullatusta patsaasta.


 

Lisätietoa

Yksilölliset retket järjestetään pienemmälle osallistujamäärälle erikseen tilattuna. Lisätietoja ja varaukset laivalta.

alk 120/60 €